Registered with The Vegan Society England

The Vegan Society Nordics trademark

Nordics Bamboo е с дръжка от MOSO бамбук – единственият, бързо растящ сорт, който не се яде от пандите. Като едно от най-бързо растящите растения той има изключителни регенеративни свойства и на практика не се налага изсичане на гори. Материалът минава през процес на карбонизация и термична обработка, за да се постигне водонепромукаемост на четката и да се защити от бактерии и плесени при ежедневна употреба.

В процеса на производство корпусът е подложен на топлинна обработка, за да се защити от микроби, а влакната на четката са от рециклиран висококачествен найлон, който се разгражда в природата 20 пъти по-бързо от обикновените полиестерни влакна.  Опаковката е от 100% рециклиран картон, за да завършим кръга на напълно компостируем продукт.

В четките Nordics Bamboo няма абсолютно никаква пластмаса! Дори найлоновото протекторче е от рециклиран BPA-free материал. Картоните са от рециклирани хартии и са напълно био-разградими. Опитваме се да използваме възможно най-малко цветове при печат, а бракът при производство е по-малко от 1%.

Всички наши четки са с мек косъм, защото забелязахме, че не само ние се оплакваме от кървящи венци. Това наистина е проблем, който не бива да бъде пренебрегван, а изборът на пазара за меки четки никак не е голям. Влакната на четките за изтънени при краищата, за да почистват под венците, където се събира плака и остатъци от храна, което води след себе си до натрупване на зъбен камък.

Четката с черни влакна е такава, защото е обработена със специален азиатски въглен – Binchotan. Този вид въглен се използва от стотици години за избелване на зъбите и е изключително ефикасен особено при постоянна употреба. Той е напълно безвреден и без влияние върху зъбния емайл за разлика от твърде агресивния въглероден пероксид. Действа като абсорбира отлаганията по повърхността на зъба и предотвратява натрупването им в зъбен камък.

Четката може да се използва от всички членове на семейството, дори и от най-малките.
Всички наши четки са веган сертифицирани от най-голямата независима, веган сертификационна агенция в Англия – The Vegan Society.
Можете да разгледате тук : https://www.vegansociety.com/search/products

Препоръчваме четките да се сменят на около 2-3 месеца и винаги след боледуване!